Äntligen…..

idag 5 april hade vi planerat att påbörja vår jordenruntsegling men så blev det ju inte riktigt, Vi kastade loss som planerat men istället för att gå söderut mot Kielkanalen gick vi norrut till Bohuslän för att vänta ut Corona.

Vi lämnade hemmahamnen i Hinsholmen i strålande vackert vårväder.

Planen är att fira påsk i Mollösund och att därefter besöka varvet Orust Yacht Service i Henån. Därefter funderar vi att passa på att segla upp till Koster då det är fritt från stora norska motorbåtar.

Vi hade en fantastiskt skön segling med slörvindar 5-8 m/s till Högö söder om Marstrand. Det är alltid en viss anspänning första seglatsen för året då man är lite ringrostig för säsongen. Vi märker att targabågen med radar, solceller och vindgeneratorn ger ett betydligt större vindfång dessutom har vi stuvat henne till bredden med bl a reservdelar (många), kläder, massor av mat och dryck, verktyg, ankarsegel, varma skor, kalla skor, 4 stickningsprojekt, cyklar, akvarellfärger, böcker, överlevnadsdräkter, fårskinn, hängmattor, oljelampa, 10-tal glasögon, linser för 2 x 1 års förbrukning, symaskin, spel, 3 ”paddor, 1 pc, 2 läsplattor. 1 projektor, 1 filmduk, 1 drönare, träningsutrustning, mixer, blender, nespresso mjölkskummare, induktionshäll, sous vide, fat boy (en uppblåsbar…) 2 systemkameror med olika objektiv, 1 stativ, 2 gopro-kameror samt…. innehållet av ett 3 våningars badrumsgarderob från Skanstorget.

Nu ligger vi vid en boj för natten och hör och häpna -vi flyter fortfarande!!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Äntligen…..

 1. Mats Adolfsson skriver:

  Äntligen börjar ert stora äventyr!
  Det ska bli kul att få följa er här och via MarineTrafic. För står att det måste vara lite frustrerande att behöva ligga i kvar i Sverige och vänta på att restriktionerna släpper och välden blir tillgänglig igen.
  Vi får hoppas att det inte allt för länge.

  Gilla

 2. Lasse skriver:

  Ha en god seglats. Vi hörs.
  /Lasse&Lena

  Gilla

 3. Elisabet skriver:

  Välplanerad packning! Härligt att ni är på väg och fint för oss att ni börjar i Bohuslän. Inget ont som inte har något gott….!

  Gilla

 4. Staffan Lennmalm skriver:

  Lycka till. Såg er på håll när ni gick ut från Hinsholmskilen.
  Karin o Staffan på Vitesse

  Gilla

  • sysirenia skriver:

   Också tidig sjösättning? Då kanske vi ses i Bohuslän i Påsk?

   Gilla

   • Staffan Lennmalm skriver:

    Seglade förbi Mollösund 2 ggr i påsk men brådskan fram o tillbaka till Väderöarna gjorde att vi inte hann med att stanna till. Igår när vi forsade förbi i 8 knop med endast kutterfocken såg vi att ni flyttat längst in i hamnen jämfört när vi passerade på skärtorsdagen. Ser fram emot att följa er på er resa och ta del av era erfarenheter. Hoppas att ni ska kunna komma iväg inom en inte allt för lång framtid.
    Karin o Staffan på Vitesse

    Gilla

   • sysirenia skriver:

    Vad kul att ni följer oss. Vi stannade till i Mollösund över Påsk och hälsade på vänner. Vi är nu på varvet på Orust för att göra några sista fix.
    När vi är klara här passar vi nog också på att göra Väderöarna och även Koster nu när det är tomt på Norska båtar😀. Sen ligger vi i startgroparna för att dra söderut så fort gränserna öppnar upp.

    Gilla

 5. Margareta Markling skriver:

  Ha en trevlig resa. Även om den började lite snopet. Och Glad Påsk!

  Gilla

 6. Kristian skriver:

  Skepp ohoj! Låter härligt. Packlistan låter lite som Kalles husvagnssemester på julafton 😁.

  Åsa å Kristian

  Gilla

 7. Krister Jonsson skriver:

  Lycka till och njut 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s