Påsksegling

Påskseglingen startade redan torsdagen veckan före påsk. Efter en natt i Styrsöviken gick vi till Läsö på fredag morgon. Lite vind men vacker väder. Vinden ökade något så vid farleden kunde vi sätta segel.

Ankrade båtar i väntan på att gå in i Göteborgs Hamn

Det blev en golfrunda på Läsö och på lördag morgon tankade vi diesel innan vi satte av till Anholt. Trots att valutan är dålig (1,45) så blev det billigare att tanka i Danmark. Svaga vindar till Anholt men till största delen kunde vi segla.

Vi kom till Anholt på eftermiddagen och det var endast 4-5 gästbåtar i hamnen varav 2 av kom kom från vår vinterhamn i Torslanda Lagun.

På måndag lämnade vi Anholt för att gå ner mot Öresund. Riktigt bra segling fram till själva sundet då vinden vände till direkt motvind samt 2 knop motström.

Vi angjorde Helsingör på eftermiddagen. Helsingör blev ett betydligare trevligare stopp än vi haft tidigare haft i högsäsong dessutom en riktigt bra båtaffär i hamnen. Nära hamnen låg även en kul ”matmarknad” som öppnade för 2 år sedan. Det var rätt lite med folk när vi var där på måndag men det var massor av restauranger och lite ruffig inredning.

På tisdag cyklade vi till Louisiana. Utställning av bl a en kines som bott på Grönland en period samt ”Pippilotti” som inspirerats av Pippi.

Efter lite shopping gick vi mot Ven på tisdag eftermiddag i hård kryss. Vi saknar den gamla hamnkaptenen som hade full koll på ankommande båtar och hänvisade till en bra plats och cyklade ikapp för att kunna ta emot tampen. Nu var det inga problem då det var få båtar men hamnen har dåligt underhållna kajer och halvruttna pollare. På onsdag fm blev det golf på St Ibbs vackra golfbana samt en cykelrunda runt ön för att på em gå till Helsingborg för att hämta upp gasterna/gästerna Lena och Lasse på torsdag morgon.

Vi kastade loss direkt efter frukost och gick till Anholt. Blandad motorgång och segling i solsken. På fredag blev det långpromenad efter en löprunda så vi fick ihop 39 000 steg den dagen.

På långfredagen var det säsongspremiär av Oracle Bar. Oracle bar öppnades för några år sedan i ett gammalt förråd på stranden där de satt ut stolar och bord som är ombyggda lastpallar. När de öppnade var de osäkra på hur det skulle gå men i juli hade de första året en kö på 200 gäster och har nu 17 anställda i högsäsong. Trevligt att även ansjovis, sardiner och musslor i konservburk på menyn har tagit sig till Anholt.

På påskafton blev det fler långa promenader och med grillat lamm på kvällen. På påskdagen gick vi till Läsö med fin genackersegling.

Det blev lunch på Läsö Spisehus men lite besvikna att de tagit bort stjerneskud på menyn men dock i gott syfte. De har nu gått över till att enbart servera närproducerad mat och då föll stjerneskuden bort.

Annandag påsk gick vi tillbaka till Göteborg i så goda vindar att vi hann med en smörrebrödslunch vid bryggan Lasse&Lenas tåg gick.

Detta inlägg publicerades i Danmark. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s