Säsongstarten går till Läsö

På torsdagen den 4:e april kastade vi loss lagom till när värmen kom. Vi lämnade hamnen på kvällen och gick ut till Styrsöviken och lade oss vid en av kryssarklubbens bojar.

En fantastiskt fin kväll med frånlandsvind och utsikt över Vinga från sittbrunnen. Det var så varmt att vi kunde sitta hela kvällen utan kapell. Det är inte många sådana kvällar ens under vissa somrar.

På morgonen lämnade vi bojen och seglade mot Läsö. Delvis motor och delvis segling i svag plattläns. 12.45 anlände vi brygga för att springa till fiskaffären som stängde 13.00 och det blev fisklunch i en solig sittbrunn.

På lördagen blev det 9 hål på golfbanan efter en löprunda på stranden. Banan var inte precis i toppskick då företaget som sköter banan haft ekonomiska problem och sålt maskinerna. Enligt Colin (klubbens Pro) så har klubben hittat en lösning och banan skall snart vara i bra skick igen. Vi lämnade Torslanda i år för att bli fullvärdiga medlemmar i Läsö Seaside golfbana och hoppas att det stämmer.

Det vackra vädret höll i sig under hela helgen och vi fick en fin segling hem i NNV-vindar, 8-10 m/s. Vi fick bra vindar för att testa den nya lilla focken som skötte sig bra.

En äkta skeppskatt med en extra tå.
Detta inlägg publicerades i Danmark, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Säsongstarten går till Läsö

  1. Eva Månsson skriver:

    Ser underbart ut!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s