Caledonia Canal

Vi gick in i kanalen vid 15.00. Stannade i första slussen för att få instruktioner och betala kanalavgiften. Avgiften var 238 pund men fick via katalog 5% rabatt så det blev 227 pund. Vi fick också nycklar som gick till samtliga toaletetter och duschar under kanalfärden.

Nu hade vi 29 slussar och 10 svängbroar som vi skulle ta oss igenom.

Första 2 slussningarna gick bra. Slussarna öppnar vi 9.30 ochstänger 18.00 så vi tog natthamn i Dochgarroch. Vi beställde tankning på lördag morgon vid 9-tiden för att hinna in i första slussningen vidare uppför kanalen. På kvällen fick vi kontakt med Elise som var på väg uppför slussen. Det är en Najad 37 och vi började prata med dem då vi tyckte de hade en väldigt bra binini. Det visade sig att de startat sen jordenruntresa och beräknade vara tillbaka om 4 år.

52CB779F-FB4C-4AEE-8A09-014B943C1C6F

Elise på väg jorden runt

 

Historiska band mellan Caledonia Canal och Göta Kanal.

P1040159

Imorgon fortsätter vi mot Loch Ness.

Detta inlägg publicerades i Skottland, Skottland 2018. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s