Limfjorden

Efter en skön frukost i solen och proviantering lämnade vi Hals på lördag morgon vid 10-tiden. I motvind och 1-2 knops motström blev det motorgång. Trots vackert väder en rätt trist passage. Vi passerade 2 broöppningar i Ålborg. Först en bilbro som vi timade in precis men strax därefter kommer en järnvägsbro som inte öppnar på fasta klockslag, eftersom de inte stoppar tågen, efter att 2 tåg passerat öppnade den efter ca 20 minuter.

Limfjorden är grund och smal så det är lätt att gå på grund vilket vi gjorde trots att plottern visade att det var 4m djupt. Vi fastnade aldrig men höll oss mer i farleden därefter… Fördelen att ligga i utkanten av farleden är att det är mindre strömt där.

När vi närmade oss Lögstör blåste  det upp till 10-12 m/s och vi valde att gå in i hamn istället för att lägga oss på ankare. Vi kom till Lögstör vid 17-tiden. Det var gott om plats i hamnen. Hamnkaptenen höll till i Lodshuset ute på piren och tog endast kontanter men vi lyckades skrapa ihop de 130 DKR som det kostade.

Lögstör är en mysig liten ort med bl a en trevlig golfbana. Tyvärr blev det ingen golf den här gången men fina vandringar på stranden som består av snäck- och musselskal.

FCBCAED8-B7A7-4D76-AA07-11DD0CCD1BCA

På söndagmorgon lämnade vi Lögstör vid 10-tiden och gick vidare mot Lemvig. Största anledningen till att vi gick in till Lemvig var att vi glömt gasoltuber till grillen bl a.

Fortsatt motorgång men tidvis gick det faktiskt att segla riktigt bra. Fantastiskt skönt väder med solning på fördäck. Ytterligare en broöppning vid Oddesund som öppnade varje halvtimme. Efter en lång inseglingsränna angjorde vi Lemvig.

På måndagen fick vi tag på gasolflaskor både till grill och kök. Gasolen är mindre än halva priset än hemma så nu har vi 5 flaskor till fina grillkvällar.

Vi tror vi kan få ett vindsfönster ikväll så nu har vi provianterat och stuvat och skulle säkerligen klara 1 vecka ute till havs. Prognosen är stark nordlig vind det först dygnet vilket gör att vi kommer gå söderut för att senare sätta kurs mot Inverness när vinden minskat. I Inverness väntar Lena och Lasse på kajen men det finns en viss risk att de får hitta ett hotellrum första natten.

4BBA3165-2B48-48CA-BCF8-B680DF4C3BF5

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade, Skottland 2018. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s